Ev Taşımanın Püf Noktaları

28.10.2022
1.339
Ev Taşımanın Püf Noktaları

Eğer taşınmayı planlıyorsanız ve yardıma ihtiyacınız varsa, işte size bütün detaylarıyla taşınma hakkında bilmeniz gereken püf noktalar.

Hatırlanması Gereken Önemli Şeyler

  • Daha ağır veya taşıması zor yükler için mümkünse mekanik araçlar (örneğin asansör) kullanın. Taşınma esansında asansör kullanmadan önce yetki almayı unutmayın veya bir operatör ile anlaşın.
  • İtmek, çekmekten daha kolay ve güvenlidir.
  • Yükleri mümkün olduğunca vücuda yakın tutun ve bir yükü kaldırırken, taşırken veya indirirken bükmeyin.
  • Kaldırırken uygun tutamakları kullanmaya çalışın. Bir öğenin iyi bir tutacağı yoksa, öğeyi iyi tutacakları olan bir kaba yerleştirmek, uygun bir aletle güvenli ve uygun bir tutamak oluşturmak vb. gibi bunu düzeltmenin yollarını düşünün.
  • Gerektiğinde iyi tutuşlu eldivenler ve uygun olduğunda çelik burunlu çizmeler gibi kişisel koruyucu ekipman kullanın.
  • Sık ve/veya ağır kaldırma için dinlenme araları ve iş rotasyonu uygulayın.
  • Kaldırılacak eşyaları “güç bölgesi” içine yerleştirin. Güç bölgesi vücuda yakın, kaldırmayı yapan kişinin uyluk ortası ile göğüs ortası arasındadır. Bu, kolların ve sırtın en az eforla en fazla kaldırabildiği alandır.

Hatırlatma

https://www.ekincilernakliye.com/blog/ sayfamıza göz atarak sizlerde sektörle ve taşıma ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz!

Nesnelerin Ağırlığı

Daha ağır yükler kaslar, diskler ve omurlar üzerinde daha fazla stres yaratır.

Mümkünse, ağır eşyaları taşımak için forklift veya el arabası gibi mekanik araçlar kullanın. Rampalar, ağır eşyaları bir seviyeden diğerine taşımaya yardımcı olabilir. Elle kaldırılması gereken malzemeler “güç bölgesi” yüksekliğine yerleştirilmelidir: kaldırmayı yapan kişinin uyluk ortası ila göğüs ortası. Uygun kaldırma ilkelerininkullanıldığından emin olun. Sarf malzemelerini daha küçük miktarlarda sipariş etmeye çalışın ve/veya mümkünse yükleri daha küçük, daha hafif miktarlara ayırın. Konteynerin kendisi ağır mı? Belki daha küçük veya daha hafif bir kap mevcuttur. Kaldırdığınız ağırlığı en fazla 25 kg ile sınırlayın. 25 kg’den ağır yükleri kaldırırken, yükü kaldırmak için iki veya daha fazla kişi kullanın.

Garip Duruşlar

Kaldırırken eğilmek, sırt için çeşitli sorunlara neden olur. Kaldırılan cismin ağırlığına üst gövdenin ağırlığını ekler. Eğilme ve/veya uzanma, yükü vücuttan uzaklaştırır ve kaldıracın sırttaki etkin yükü önemli ölçüde artırmasına olanak vererek alt omurgada strese ve kas yorgunluğuna yol açar. Bir omuzda, bir kolun altında veya bir yandan yük taşımak, omurga üzerinde eşit olmayan bir baskı oluşturur.

Alçak bir yerden kaldırırken eğilmeyi ve uzanmayı en aza indirmek için nesneleri vücuda yakın hareket ettirin ve bacakları kullanın. Kaldırma yükünüze mümkün olduğunca yaklaşabilmeniz için uygun temizlik yapıldığından emin olun. Elle kaldırılması gereken malzemeleri güç bölgesinde saklayın ve yerleştirin: uyluğun ortasından göğsün ortasına kadar. Bu, raflara, masalara, raflara veya istiflenmiş paletlere nesneler yerleştirerek gerçekleştirilebilir veya kendinizi yükseltmek ve baş üstü erişimi en aza indirmek için gerektiğinde merdivenler veya hava asansörleri kullanarak. Malzemeleri çalışana daha yakın hale getirmek ve bir kamyonun arkasına emekleme ihtiyacını ortadan kaldırmak için kamyon yataklarındaki açılır platformlar kullanılabilir. Bükümden kaçınmak ve yükü gövdeye yakın tutmak da dahil olmak üzere uygun kaldırma ilkelerinin kullanıldığından emin olun.

2022 Yılında En Çok Tercih Edilen Hizmetler

2022 yılı boyunca en çok talep gören iki hizmet göz önünde bulunuyor, hizmetlerle ilgili detaylara ulaşmak için tıklayınız: evden eve nakliyat | şehirler arası nakliyat

Çevresel Faktörler

Kaldırma ve malzeme taşımayı etkileyebilecek aşırı sıcaklıkların farkında olun. Örneğin, soğuk havalarda kas esnekliği azalır ve sıcak havalar ısı stresine neden olabilir. Düşük görüş veya yetersiz aydınlatma, takılma ve düşme olasılığını artırır.

Aşırı sıcaklıklara veya düşük görüşe maruz kalmayı en aza indirmek için çalışma programlarını ayarlamak için elinizden geleni yapın. Çalışacağınız sıcaklığa uygun giysiler giyin. Aşırı sıcakta dehidrasyonu önlemek için bol su için. Işığın az olduğu alanlar için uygun aydınlatma sağlayın ve mümkün olduğunca gündüz saatlerinde çalışma yapmaya çalışın.

Ziyaretçi Yorumları (1)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.